Wat is No-Code?

Een applicatie laten ontwikkelen op de traditionele manier is prijzig, tijdrovend én complex. Traditionele vormen van applicatie-ontwikkeling vereisen namelijk programmeurs die veel code manueel moeten invoeren en daarbij niet altijd de context van de applicatie begrijpen.  No-code is de volgende stap in de ontwikkeling van slimme software- en applicatie-oplossingen. 

In dit blog artikel vertellen we wat no-code is en wat de belangrijkste voordelen en toepassingen zijn. 

Wat is no-code? 

No-code biedt de mogelijkheden en middelen om software-toepassingen te ontwikkelen zonder daarbij computercode te hoeven schrijven. Platforms die gebruikmaken van no-code bieden een reeks aan basis bouwblokken waarmee snel complexe applicaties in elkaar kunnen worden gezet. Dit is te vergelijken met hoe je via lego iets bouwt. 

De interface builder van een no-code platform geeft gebruikers de mogelijkheid om via drag-en-drop de componenten te selecteren die in een applicatie worden verwerkt. Je kunt ook meteen het resultaat bekijken, zowel op een desktop, laptop als mobiel apparaat. 

Belangrijkste Voordelen 

  • No-code biedt de mogelijkheden en middelen om software-toepassingen te ontwikkelen zonder daarbij computercode te hoeven schrijven. 
  • Visueel modelleren neemt de plaats in van complex coderen, waardoor data snel verwerkt en beheerd kunnen worden. 
  • Onderdelen van een bestaande applicatie zijn makkelijk te hergebruiken bij het bouwen van nieuwe applicaties. 
  • Het ontwikkelen van applicaties gaat met no-code veel sneller dan met traditionele programmeer technieken. 

Toepassingen 

Backoffice. Met deze applicaties verbeter je interne processen binnen een organisatie. Dit type applicatie levert de functionaliteiten die nodig zijn voor het intern gebruiken en managen van belangrijke data in een organisatie. 

Portalen en webapplicaties. Dit zijn applicaties die direct op de klant zijn gericht en een brug slaan tussen de back- en frontoffice. De applicaties stellen je in staat om een eigen gebruikersinterface te creëren die soepel samenwerkt met de belangrijkste functionaliteiten in de backoffice. 

Mobiele applicaties. No-code is een goede en snelle manier om webapplicaties te bouwen die prima zijn toegesneden op mobiele apparaten. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *