Voorstelling werkpakketten

Het huidig onderzoek rond het gebruik van no-code platformen voor citizen development bij verenigingen en zelfstandige coaches binnen de active health sector is opgedeeld in 3 fases en 8 werkpakketten.

 

Fase 1: Verkenning

  • Werkpakket 1: bevraging van de active health sector met als doel de digitale noden van deze sector in kaart te brengen samen met de bereidheid en aanwezige skills of zelf tools te ontwikkelen via no-code platformen.
  • Werkpakket 2: een overzicht maken van bestaande no-code platformen en hun voornaamste karakteristieken. Het resultaat van dit werkpakket is een selectie van platformen die bruikbaar zijn in het verdere verloop van het onderzoek.
  • Werkpakket 3: een overzicht maken van organisaties en mensen die momenteel events organiseren gerelateerd aan het no-code principe of die interesse hebben om dit in de toekomst mogelijk te maken.

Fase 2: Bouwen

  • Werkpakket 4: een interactieve tool ontwikkelen die een geschikte combinatie van no-code platformen kan selecteren op basis van een bepaald type project. Deze tool dient voldoende transparant te zijn zodat de gebruiker weet waarom een bepaald platform de voorkeur geniet.
  • Werkpakket 5: verschillende aangeleverde cases uitwerken adhv de platformen die aangeduid worden door de interactieve tool.
  • Werkpakket 6: het onderzoek voldoende bekendheid geven bij het werkveld om een community rond no-code te starten in België

Fase 3: evenementen

  • Werkpakket 7: organiseren van workshops om de active health sector kennis te laten maken met het no-code principe en de verschillende platformen.
  • Werkpakket 8: organiseren van een hackathon waar real-life applicaties ontwikkeld worden voor de active health sector

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *